Come on inner peace, I don´t have all day...

Magnolia mot klarblå himmel. Fina minnen från en majdag.

Stress är för mig, oftast något som kommer inifrån. Det händer inte alls så ofta längre, att jag blir stressad pga yttre faktorer, som att jag har bråttom någonstans eller så. Utan det kommer inifrån.

Mitt bästa tips för inre lugn är: Stäng av internet. (Och jag älskar internet, verkligen bästa, bästa!)

Utan internet kan man inte göra så mycket av det man gör hela tiden. Man kan bara vara. Det är stressande till en början, men sen blir det så lugnt, så lugnt.

En ledig söndag. Förut spenderade jag mer än gärna en ledig dag i ett shoppingcentrum någonstans. Nu är det undantagsvis jag hänger där. Mindre shopping, mer natur. (Kan också bero på att jag aldrig har några pengar till okynnesshopping längre...😂)

Något som kan låta som en klyscha, men som fungerar för mig. Mindre saker ger mig lugn, mer utrymme lugnar ner mig. På nåt sätt. Kan inte förklara bättre. De saker jag har är bara sådant som jag gillar.

Skynda sig mindre och tänka mer. Jag gillar verkligen att jag har börjat återfå ork och lust att reflektera över saker. Fundera, klura, tänka på saker. Det fungerar inte när jag skyndar mig någonstans.

Detta hänger också samman med att köra mindre bil. Bilkörning tar fram mina sämre sidor. Jag blir lätt stressad och irriterad. Cykla eller gå är bättre, när det är möjligt.

Skapa. Kreativa processer ger lugn i själen. Punkt.

Jag prioriterar lugna miljöer. Inte så mycket oljud och buller, mer fågelkvitter och vindsus.

Lek mer! Det är så roligt, kurragömma, datt, hopprep, hoppa hage, spela boll, bygga en koja. Världen behöver fler vuxna som leker! Mindre allvar, mer skratt. Det tror jag alla mår bra av.

Och andas, glöm inte att andas.

1 kommentar:

  1. Klockrena tips! Speciellt det där med lek! Jag har verkligen släppt på min oro för att släppa loss och leker oftare nu. Skojar med min man, leker med barnen och så spelar vi spel tillsammans då och då. Lägger pussel, spelar kort eller frågelekar. Mer lek åt folket :)) Kram

    Linnéa - bylittlenea.blogg.se

    SvaraRadera