Det gör inget om det tar tid att nå sitt mål

Källa


För en evighet sedan hade vi ett samtal, min sjukgymnast och jag. Om promenader, motion, träning och sådant. Jag var då i läget att jag orkade promenera omkring tjugo minuter, några gånger i veckan. Inte mer.

Då nämnde hon, som ett framtida mål, att promenera minst trettio minuter, med pulsökning, tre gånger i veckan. Ett av dessa pass kunde med fördel vara en timmes rask promenad.

Det kändes som att hon kunde bett mig plocka ner månen. Ungefär lika osannolikt. Hennes ord landade någonstans i bakhuvudet och jag kämpade på med min träning. Långt ifrån det hon föreslagit.

Kroppen orkade först. Jag kände att jag hade haft ork att promenera en timme, om jag inte varit så uttråkad. Jag hade mängder med undanflykter och dessutom var jag lite rädd. För så många promenader som jag gått när jag tappat orken då jag var långt hemifrån. När jag raglat hem och hållit mig i staket, pga sådan sjuk yrsel och överansträngning. Det är inget man vill återuppleva. Klart som tusan man gör sitt bästa för att undvika långpromenader då.

Men med tiden har jag stärkt mitt psyke. Utökat långsamt och fått känna att jag kan lyckas. Det är så viktigt. Så nu går jag en timme någon gång i veckan. Blir skönt trött i musklerna, utvilad i hjärnan. Helt fantastiskt.

Vad ville jag då ha sagt med detta? Jo, lyssna och ta goda råd av någon/några få personer. Men. I slutändan är det du själv som gör jobbet och det måste kännas bra för dig. Det gör inget om det tar tid, bara du håller rätt kurs, i den riktning du vill vara på väg.


8 kommentarer:

 1. Klokt!
  Kram från Lilla Hjärntrötta Hemmafrun

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Jag har nog blivit stark när jag kämpat... <3
   Tack!

   Radera
 3. Det är väl det som är fördelen med att vara sjuk länge, man blir klokare och lär sig lita mer på sig själv, sina erfarenheter och lär sig sin kropp och dess signaler. Den kunskapen kommer vi att ha med oss hela livet!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var fint att hitta en fördel med att vara sjuk länge! Men visst är det sant som du säger, man vågar lita på sig själv på ett helt annat sätt. Och det är bra.
   Kram

   Radera
 4. Så jäkla viktigt att hålla koll på det här tror jag. Det är lätt att en blir överröst med goda råd eller att andra sätter upp mål åt en. Det kan ju vara skönt ibland, men det är nog viktigt att ha koll på sin egen målsättning och att det i målet finns en vilja att må bättre på riktigt. Det kan ju innebära en del jobbiga stunder innan vi kommer dit. Det kan ta tid osv. Men en slags riktning - inifrån och framåt. Helt sant :) Kram Linnéa

  bylittlenea.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. I början tror jag det är bra att få råd för man är så himla vilsen. Men det ska ju vara "rätt" råd och hur ska man veta det när allt bara är en enda röra? Så det är helt sant, många jobbiga stunder innan man hittar sin egen riktning. Inte heller konstigt eftersom man antagligen tryckt undan de signalerna förut.
   Kram

   Radera