Subtil förändring

Källa

Det finns stora framsteg, de som tydligt skriker ut att här har det skett en stor förändring. Oftast är dessa förändringar mätbara, för det är så vi är fostrade att observera saker. Men så finns det också de där subtila, hårfina, som liksom smyger sig på så sakta så att man inte lägger märke till dem direkt. En sådan förändring för mig, är musiken.

Som hjärntrött och utmattad går musiken bort direkt. Inte ett enda ljud står man ut med. Inte ens de som man egentligen hade kunnat tycka vara trevliga. Därför känns det så himla härligt att musiken kan få ta en större plats i mitt liv igen. För jag gillar det väldigt mycket. Att höja volymen och låta sig svepas med i den känsla som förmedlas. Bästa, bästa är när man är ensam hemma och kan ha på en noga utvald låt jättehögt och sedan medan känslan sjunker in, kan man stänga av allt ljud igen.

Radio gillade jag mycket förut, men det är jobbigare. Speciellt reklamstationerna. Men även tex P1 där det finns program där vanligt folk får ringa in och vädra sina åsikter. Jag kan bli alldeles knottrig av det. Synd, för annars är det rätt underhållande att lyssna på!


Musik i bilen är verkligen en fråga om dagsform. Oftast har jag det tyst när jag kör. Det blir för mycket input med ljud samtidigt som jag måste koncentrera mig på trafiken. Men ibland går det. Nuförtiden går det oftare än förut, så det är en fråga om läkning. Men verkligen en subtil sådan, det svajar och förändras inte bara från dag till dag, utan till och med från stund till stund.2 kommentarer:

 1. Vad härligt att du kan njuta av musik igen.❤❤❤
  Det är verkligen dagsform och stund som avgör när man orkar.
  Jag kan lyssna då och då korta stunder.
  Musik som bakgrund går bort direkt.
  Skapar bara stress för hjärnan.
  Lyssnar ofta på havsljud och andra naturljud på Spotify.
  Jag tycker det ger lugn till min uppvarvade hjärna.
  Musik kan ju ge så mycket lycka och måbra- känslor.
  Som sagt små, små steg framåt och mot läkning.
  Vad härligt att du kan upptäcka de små stegen.
  Kram från
  Annica
  ❤❤❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns som en verklig seger! Även om det inte går långa stunder, så det blir som en fin chokladbit som man liksom njuter av en kort stund, innan tystnaden lägrar sig igen. Naturljud är också fint och ibland sätter jag igång en brasa på netflix och lyssnar på sprakandet. I brist på verklig är det ändå okej!
   Kram

   Radera