Vi måste våga tala högt om det

En av alla kämpar som jag lärt känna genom bloggen har valt att lämna oss. Det blev för tungt för henne. 

Kampen blev för svår. 

Vila i frid. Hoppas du fått ro där du är nu.Behöver du hjälp? Kämpa. Kämpa emot hopplösheten och mörkret. Det finns ett ljus. 

Självmordslinjen 90101, ring, maila eller chatta. 

Är det akut, ring 112

Men vänta inte tills det blir hopplöst svart. Sök hjälp direkt. Även om du tänker att du inte mår tillräckligt dåligt. Hjälpen är till för alla. 

Var rädd om dig. ❤️

10 kommentarer:

 1. ❤️❤️❤️❤️ mitt mål som utmattningssjuk är just att bli en av alla röster som vågar prata och förhoppningsvis slå bort en del av omgivningens fördomar. Att få upp ögonen för oss som kämpar på olika sätt med en sjukdom oerhört många inte förstår (knappt jag själv alla gånger). Tänker på er alla som kämpar på olika sätt, förstår även er som till slut inte orkar fortsätta kampen. Kärlek till er alla ❤️❤️❤️//Linda (när kroppen kraschar)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig. Vi som orkar, aldrig så lite, att stå upp för dessa diagnoser och sjukdomstillstånd behöver höras. Fördomar måste slås hål på. Ensam kan inte göra allt, men tillsammans hjälps vi åt.
   Kram

   Radera
 2. Så oerhört sorgligt att läsa❤❤❤
  Det är en kamp att bli sjuk i utmattning, depression och ångest.
  Innan man har kommit ut det värsta och känner att det finns någon som helst mening med något är den avgrunden fruktansvärd.
  Livet som egentligen är en så fantastisk gåva blir till något som gör ont och skaver så till den milda grad att allt ljus försvinner.
  Hoppas att hen fick all den hjälp, förståelse, respekt och stöd som fanns att få. Att hen blev lyssnad på av både
  vård , FK och andra instanser.
  Att det handlar om ett eget väl trots allt och inte ett val man pressas till för att det yttre trycket blir för hårt på olika sätt.Att förståelsen för hur det känns och är att leva med psykisk ohälsa har funnits.
  Att det har funnits händer att hålla, famnar att gråta i.
  Ett skyddsnät som har gjort allt som har kunnat göra för att rädda en människa till meningsfullhet och en tro på livet igen.
  Tänker på anhöriga som tvingas gå igenom detta idag och alla dagar i Sverige och alla själar som tar detta stora beslut att lämna i hopp om något bättre.
  Kram från
  Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas och tror att hon fick bra hjälp och att det inte var av den anledningen hon valde att lämna. Men samtidigt, det känns som att något har misslyckats. Inte någon. Men något. Samhället. Som ändå är så hårt på något sätt.

   Ja, all värme och allt gott till alla de som kämpar, både de som mår dåligt men också de närstående. Så fruktansvärt.
   Kram

   Radera
 3. Nej nej nej, det får ju bara inte hända! Vi är så många som kämpar ensamma tror vi, fast det märker man ju snart att man är allt annat än ensam.. Mycket tacksam för mina internet-vänner! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det får inte hända och ändå händer det. Jag är också så tacksam för mina internetvänner. Det finns så många fina människor som delar mycket med mig. Ensamheten blir mindre då och det är så skönt att veta att ni finns!

   Radera
 4. Så otroligt sorgligt att läsa...
  Önskar så att acceptansen ökar för olika sjukdomstillstånd i vården och samhället, så att folk inte behöver ta den sista och definitiva utvägen som ett självmord är.
  Tittade med intresse på tv-serien om psykisk ohälsa som gick för nån månad sen och idag lyssnade jag på ett program på P1 om en kvinna som hade flera olika psykiska diagnoser men ändå hade ett eget företag där hon är sakkunnig gentemot FK och vård. Blev så glad och varm i hjärtat! Såna borde få medalj av kungen!!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så viktigt att lyfta fram alla de som fungerar med sina olika diagnoser och bokstavskombinationer. Alla kan ha ett bra liv, anpassat till sina förmågor.
   Kram!

   Radera
 5. Så fruktansvärt... Ingen ska behöva må så dåligt ❤️ Det är så viktigt att vi öppnar upp och pratar om det. Vila i frid ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, hoppas och tror att vi genom att vara öppna med våra dåliga dagar och konstiga symptom kan bidra till att människor känner sig mindre ensamma.

   Radera