När man blir lurad av hälsokosten


Jag vet att det förekommer mycket alternativa metoder för att snabbt läka utmattningssyndrom. Den som är sjuk och har varit så ett tag blir lätt desperat. Jag förstår känslan fullt ut. Etthundra procent.

Jag har själv provat mig igenom Blutsaft, omega tre, diverse olika multivitaminer, alger som chlorella och spirulina, glutenfri kost, magnesiumtillskott, en antioxidantrik fruktjuice på körsbär från Malaysia (finns det ens liksom?), jag har ätit gojibär, linfrön, receptbelagda vitamintillskott, extra serotoninrik kost, gurkmeja, kokosfett, ingefära... Allt för att bli pigg, återfå energi, bygga upp vitamin och-mineralreserver som bryts ned vid långvarig stress, minska ångest, minska spänningar och värk i muskler osv osv osv...

Jag har nog provat på det mesta. Och har jag blivit frisk? Nej, tyvärr inte. En läkare sa till mig, att om jag vill testa något så gör det. Men ge det en period på sex veckor. Har inget mirakel hänt då så kommer det sannolikt inte att ske något heller.

En bra kost är aldrig fel. Inte för någon. Det är alltid bra att äta bra mat. Det är jag den första att skriva under på. Men. Gurkmeja och kokosfett löser inte problemen. Det krävs mer än så. 

Därför blir jag ledsen, beklämd och illa till mods av det här.

Hälsobutiker bryter mot lagen

Hänvisar inte till läkare trots demenssymptom

Största kedjan gör om internutbildning efter svt-s granskning
  

Man kan bli frisk från utmattningssyndrom. (Sägs det i alla fall! 😉) Näringstät mat ÄR bra. Men enbart det, läker inte alla sjukdomar. Så tror jag i alla fall. 

2 kommentarer:

  1. hahaha! Så sant! Skrev om detta också för ett tag sen och jag var fly förbannat över alla hälsokurer... De är ju jättebra men de läker inte en allvarlig sjukdom. Så är det bara. Man känner sig förminskad när folk säger : ät bananer - de innehåller serotonin. Jahopp.. typ 30 kilo om dagen då eller??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sant, man kan bara inte äta så mycket så att det hjälper tillräckligt. Och det värsta är att man gör det till en affärsidé och lurar sjuka människor att det hjälper. Det gör mig grymt irriterad.

      Radera