Kalorier

Det vänder snabbt. Jag sov en timme eller två. Sen vaknade jag och var vansinnigt hungrig. Åt en tidig middag, typ tre portioner. Kött och sås och potatis. Och efterrätt. Och lite choklad efter det! Nu är jag mätt. Och pigg. Eller, nåja. Piggare. ;)

Hade antagligen ätit för lite idag och åt nog ganska lite igår också, när jag tänker efter. Behöver mina kalorier helt enkelt. Varenda en! Nu är jag fit for fight igen.

4 kommentarer:

 1. Skönt att det vände till det bättre :) Visst känns det att kroppen behöver lite extra ibland.

  Jag har funderat på det där med kost. En person i stressgruppen jag går i berättade om att hen blivit tipsad av sköterska/läkare?? om att ångest kan triggas igång av näringsbrist. Tror det var främst panikångest de pratat om, men att det ändå fanns ett samband. Så hen, som ätit mycket färdigmat och snacks under lång tid, lade ganska snabbt om sitt ätande till att dels innehålla mer näring (grönsaker, rotfrukter, frukt osv) samt dels att äta mer regelbundet och införa mellanmål för att undvika blodsockerdippar. För den personen hade det gjort en stor skillnad vad gäller ångest och panikångest. När jag såg till mig själv så känner även jag att när oron och ångesten kan komma krypande så börjar det ganska ofta på förmiddagen efter en tunn frukost när jag börjar bli hungrig. Att ta en frukt då kan ta toppen av oron, märkligt nog. Om jag lyder ångesten och inte äter något brukar det generellt bli värre.

  Så hur, när och vad vi äter gör nog en skillnad ändå. Det är dock ett samband jag aldrig skulle ha hittat på egen hand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att det finns ett samband. Inte så att någon talat om det för mig, men jag har lärt känna min kropp. När illamåendet kommer krypande är det dags att äta. Inte det man känner sig så sugen på, men vet att det funkar. Och det händer i princip bara när jag hoppat över mellanmålet eller ätit för lite någon måltid.

   Radera
 2. Min ångest triggas också extra om jag är hungrig. Har också blivit förvånad av sambandet men numera är jag nooooga med att äta ordentligt och inte slarva med mellis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir också förvånad över det. Och ibland äter jag därför i förebyggande syfte, bara för att slippa ångesten. Kanske inte världens smartaste, men som nu när jag är iväg på strapatser så blir det nog mer mat än vad jag hade ätit hemma. Å andra sidan är det så mycket enklare att bestämma själv när man ska äta om man är hemma. Ett äpple i handväskan är en billig försäkring mot ångest när man behöver något snabbt! ;)

   Radera