En utbränd tändsticka

Matchstick men av Wolfgang StillerJag förstår varför utbränd inte är en särskilt bra term att använda för vår sjukdom. Som om det inte fanns någon framtid. Det finns det ju. Såklart. Det måste det finnas!

Men ett snyggt konstverk är det, tycker jag. Även om det känns lite i hjärtat när man är en av tändstickorna...

4 kommentarer:

 1. Det är många som säger att utbränd är fel och jag förstår det på ett sätt. Men en gång sa en beteendevetare till mig att jag skulle kalla mig "urladdad" istället (för man blir ju laddad igen) men det kändes som värsta hånet. Urladdad? Känner mig sjukt utbränd, urladdad blev en ren underdrift. Livet alltså... Men vi KOMMER tillbaka! Det är bara lite bränt just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att du kände att urladdad var en underdrift. Som om man kunde ladda om sig över natten. Men tillbaka kommer vi, såklart! Nya och förbättrade versionen!

   Radera
 2. Förstår aspekten kring ordet. En utbränd tändsticka är liksom utbränd forever. Urladdad, är det kanske bättre? Kanske utbrändhet? Vad tänker du själv är ett bra ord?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det var bra när sjukdomen fick namnet utmattningssyndrom. Utmattning, i betydelsen uttröttad, orkeslös, möjligen försvagad beskriver tillståndet ganska väl. Både kroppen och hjärnan är helt utmattade efter att ha gått på högvarv under alltför lång tid. Men det finns framtidstro. Man kan läka igen. Utbränd känns så definitivt. Som om det var slut. På allt. För evigt.

   Radera