Matt och trött men kanske en lösning på huvudvärken från evigheten

Jag har haft påsklov och nu är jag matt och trött. Det kan bero på påsklovet, men mest troligt beror det på mina bihålor.. Gillar inte när jag blir darrig och hjärntrött. Vet att jag behöver sova då, men ibland är det svårt att få till, även om jag vet att det är det enda jag behöver.

Dessutom har jag besökt optikern. Det var ett tag sedan, trodde väl att de skulle kalla mig på synundersökning, men det gjorde de visst inte. Något med uppdaterat datorsystem och blabla... Nu har jag varit där i alla fall och synen på mitt ena öga har liksom läkt. Jag har 0. Inget synfel. Däremot var det försämrat på andra ögat. Så skillnaden dem emellan var större.

Antar att det kan påverka hjärnan negativt, åtminstone när man lever på energimarginalerna som jag gör. Så nya glasögon ska det bli framöver. Om jag kan bestämma mig för bågar någongång. Helst skulle jag köpa flera olika, eller ha ett abonnemang med tre par och byta mellan, eller liknande, men jag är ju inte gjord av pengar, så det får nog bli en mer ekonomisk variant.

Hoppas detta kan vara en bidragande orsak till min neverending huvudvärk. Kanske kan den ge med sig en smula, om jag får bukt på glasögonen.

3 kommentarer:

  1. Hoppas, hoppas att nya glasögon gör susen och buvudvärken blir ett minne blott!
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Synen kostar ju enorma mängder energi för hjärnan så antagligen påverkar det negativt om ögon/hjärna behöver jobba extra pga synfel. Det var iaf en optiker som pratade med mig om det, om en studie på hockeyspelare som fått hjärnskador läkte snabbare när de fick glasögon för att underlätta för ögonen. Hjärnan kunde fokusera på läkning av skadan istället för synfel. Hoppas det hjälper dig oavsett. Jag har sprungit hos optikern mycket senaste åren. Borde kanske skaffa nya nu, men det var så gränsfalligt att plånboken liksom styr just nu. Kram Linnéa

    bylittlenea.blogg.se

    SvaraRadera