Fräscha upp ditt CV

Källa


Den rubriken möttes jag av i tidningen Metro för inte så länge sedan. Fräscha upp och fräscha upp. Jag vet knappt om jag har ett CV värt namnet längre. Kanske skulle jag ändå tackat ja till att gå en CV-skrivarkurs genom Arbetsförmedlingen när de erbjöd mig detta för några år sen. Så hade jag inte behövt fräscha upp mig nu..?

Ett tips är att inte ljuga i sitt CV. Det är väl i och för sig aldrig bra att ljuga tänker jag. Men nej, jag tror inte att jag ljugit i mitt CV någongång.

Men jag skulle ju komma till något med det här. Nämligen, hur resonerar du kring att nämna din utmattning och sjukskrivningsperiod i framtida jobbansökningar?4 kommentarer:

 1. Svårt.. Man vill tala om för att de ska ha rimliga förväntningar på en, och inte pressa för hårt. Man vill inte tala om, för då riskerar man att bli bortvald direkt. Defekt.

  Jag vill tro att det är det bästa att berätta, vara ärlig, men i mitt huvud ringer en stor varningsklocka: GÖR DET INTE. Om du fattar..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tro mig, jag fattar precis. Man vill berätta, fast ändå inte. (och ändå var en av "reglerna" ljug inte, så kanske ska man berätta trots allt...?)

   Radera
 2. Jag kommer troligtvis att vara relativt öppen med det, men det känns annorlunda nu med tanke på att jag ändå är tillbaka i arbete, även om det inte är på 100%. Det är ju kanske dumt att göra, men det finns ju även arbetsgivare som kan se det starka i att ha tagit sig igenom något sånt... vet inte. Har ju inte riktigt sökt något nytt jobb så inte tänkt så mycket kring det nu...

  Läser ju en kurs nu, där har jag valt att inte prata om det faktiskt. Mest för att det är skönt att inte vara hon den där utmattade :P Gissar att ingen där har läst bloggen ändå ;)

  Kram Linnéa - bylittlenea.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas verkligen att arbetsgivare kan se det som något bra att ha tagit sig igenom en sån här sak. Likaväl som man (tydligen) har börjat skriva upp maratonlopp och sånt på sitt cv så.. Har aldrig sett det själv, bara hört talas om det. Om ett maraton bevisar "pannben" så gör ju utmattningen också det, i allra högsta grad...

   Förstår att du inte pratar om det i nya sammanhang. Det finns liksom gränser för hur mycket man orkar vara "den utmattade" "den sjuka" och sånt.
   Kram!

   Radera