Vänskap?

Källa


För en tid sedan ringde en bekant till mig. Syftet var fint, att gratulera mig på min födelsedag. Men så halkade samtalet in på annat. Sådant som jag antagligen mått bäst av att inte veta. Om personer som snackat skit om mig, för evigheter sedan, om andra som skyllt, fullständigt orimliga händelser, på mig och min sjukdom, bland annat. Som att andra fått lida för att jag blivit sjuk. Stackars dom, liksom.

Det jag funderar över är varför man känner ett sådant behov av att berätta allt som sägs. Hade man tänkt igenom detta en gång till borde man ju själv kommit fram till att inte berätta sådant som direkt skadar mig. Särskilt inte på min födelsedag. Även om det naturligtvis spelar mindre roll vilken dag det var. Jag blev ju inte vare sig tacksam eller glad över påringningen.

Hur definierar man begreppet vänskap?

Det borde kanske en och annan person reflektera över.


För övrigt, budskapet på bilden kan också passa krönikan som Lotta Lundberg publicerade i veckan som gick. Orkar inte lägga mer energi på att bli upprörd, så kommenterar den inte vidare, men har du inte läst den kan du göra det här och här.

6 kommentarer:

 1. Man får rensa bland sina "vänner" har jag märkt, när man blir sjuk. En del försvinner frivilligt, andra får man lära sig att man behöver få bort. Energislukare är det sista man behöver. Tror man känner vilka man kan lita på och vilka som man inte behöver. Mår man inte bra i en persons närhet (yr, orolig, trött) så ska man hålla sig undan. Tror jag..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker man rensar och rensar igen, liksom. Som att de man tyckte var bra först, sedan inte visar sig vara det i alla fall... Tråkigt när det händer tycker jag. Men ja, absolut, om man får fysiska symptom av att träffa en person ska man verkligen hålla sig därifrån, det håller jag med om.

   Radera
 2. Att sprida vidare andra människors elaka tankar och brist på kunskap och tolerans gör inte den här världen bättre.Bidrar inte till att någon människa mår bättre vare sig man är frisk och stark eller sjuk och skör.
  Att vara en sann vän handlar om att kunna möta medmänniskor på rätt sätt och ha en känsla för vad man säger och inte beroende på omständigheter och vilken situation som råder.
  Vi som har blivit sjuka behöver inte andras mindre snälla tankar.
  Vi behöver extra mycket värme, kärlek, förståelse och medkänsla så att vi slutar slå på oss själva för att det blev som det bĺev.
  Utsatthet på jobbet, mobbning och att inte känna delaktighet kan också bidra till utmattning.
  Grattis i efterskott!
  ❤❤❤
  Hoppas du fick en fin födelsedag trots
  ett mindre roligt samtal.
  Kram från
  Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klokt sagt. Tänker precis så, man behöver inte säga allt, för vad hjälper det att människor får veta om andra människors okunskap, när man dessutom inte ens kan konfrontera dem eftersom det är tredjehandsinformation och dessutom avlägset i tid... Bara onödigt. Jag tänker att alla behöver mer kärlek och medmänsklighet, generellt. Och ja, födelsedagen var bra! Tack.
   Kram

   Radera
 3. Ja, oj vad det har rensats i vännerna sen jag blev utmattad. Men nya har tillkommit, såna som låter en vara som man är och inte som man borde vara...eller var tidigare. Din så kallade vän betedde sig inte som en vän i mitt tycke, hon var bara skvallerkärring, en sån som lever på att hålla reda på andra. Har också haft såna i min bekantskapskrets, men de är på väldigt lång armlängds avstånd numera. Du och andra bloggare är en del av mina nya vänner, det tycker jag är kul! Aldrig för sent att skaffa nya vänner!😃
  Kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen precis, man behåller sina finaste vänner och sen skaffar man nya. För de där andra, som alltid rapporterar en massa om andra, nog kan man ge sig på att de rapporterar en massa om en själv, till andra runtomkring också.

   Bloggen har varit bäst på det sättet. Så många roliga människor jag träffat på genom den. Toppen!
   Kram

   Radera