Ljud eller oljud?

Källa

Ena barnet kom hem från kompisar. Satte sig i soffan och pustade ut. Konstaterade att hemma hos oss är det oftast tyst. Hemma hos alla andra som jag känner är det musik och sånt, på hög volym, hela tiden.

Vad gör det med barn (och vuxna med för den delen) som aldrig får uppleva tystnad?

3 kommentarer:

 1. Vad skönt att dina barn känneroch uppskattar skillnaden.❤❤❤
  I vissa städer börjar det bli problem med att hitta tysta områden då det byggs hela tiden.
  Jag tror inte samhället till fullo har förstått betydelsen av tystnad för oss människor oavsett om vi blivit sjuka i utmattning eller inte.
  Varför barnen idag är uppe i varv och visar stressymtom redan i förskolan är ju inte så svårt att förstå.Många individer på liten yta som vill bli sedda och bekräftade gör att ljudnivån stiger och därmed dras hela stressystemet igång i våra kroppar.Kontorslandskap,klassrum och andra vanliga miljöer där vi förväntas prestera trots att hjärnforskningen visar att det är förödande för våra hjärnor.
  Har du sedan en introvert personlighet så blir det än värre.
  Ibland funderar jag på hur det blir i en framtid då man förhoppningsvis kan arbeta igen och jag inser ganska snabbt att aldrig ska jag tillbaka till den arbetsmiljö jag hade tidigare.En arbetsmiljö där man inte hör vad man själv tänker.
  Så skönt med tystnad när man har en utmattad hjärna.
  Det värsta är nog ljudkänsligheten som jag tycker ökar då utmattningssymtomen blir starkare och man har en dålig dag.
  Vardagsljuden hemma som betyder att ens nära och kära stökar runt men ljud som ibland gör fysiskt ont i huden och hela kroppen.
  Hoppas du mår bättre och att huvudvärken har lagt sig.
  Kram från
  Annica
  ❤❤❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blev förvånad själv, för det brukar ju vara de som vill ha ljud omkring sig här hemma medan jag sänker volymen jämt! Intressanta och kloka reflektioner du delar här, tror också att det är farligt med den där stressen så tidigt. Inte för alla, men för de som har känsligheten och hur ska man kunna veta det redan när man går i förskolan?

   Huvudvärken har äntligen lagt sig. Nu är jag bara trött igen ;)
   Kram

   Radera
 2. Det ständiga bakgrundsljudet överallt är en sanitär olägenhet. När man kommer hem efter att ha tvingats vara på sådana platser känns tystnaden som sammet tycker jag. Bra att dina barn har vant sig vid tystnad och reagerar på för mycket oljud!
  Skönt att din skalle är bättre🙄
  Kram Sofia

  SvaraRadera