Idag gick det inte, varför har jag så svårt att lämna återbud?

Källa

Jag hade premiär på träningsgruppen hos sjukgymnasten. Har varit så pepp på att ta tag i detta och komma igång med lite träning efter sommarledigheten. "Ledigheten" alltså. Men det gick ju inte. Jag var så trött och tung i kroppen och det har tagit några dagar in på terminen att liksom sjunka ner och upptäcka detta. Så det var bara att lämna återbud och hoppas på nästa vecka.

Jag gillar inte att lämna återbud. Det är en sak jag behöver öva på. Att minska de där planlösa ångestkänslorna som far runt i kroppen. Jag vet ju och känner i hela kroppen att jag behöver avstå för att jag inte mår bra. Men ändå. Ändå försöker jag intala mig att jag inbillar mig, att jag ska ta mig samman och bita ihop, att jag klarar av en timme där och så vidare.

Fast det handlar ju inte om det. Det handlar ju om att jag ska lära mig att leva ett liv som jag inte behöver ta semester från. Då måste jag lära mig att ta det lilla lugna och avstå när kroppen så tydligt signalerar det.

Källa

4 kommentarer:

 1. Åhhh vad skönt med fler som lider av sommarbaksmälla...😉 Jag känner mig alltid extra kass så här års, dels för att jag är jättetrött efter sommarens fröjder, dels för att jag är avundsjuk på alla som går tillbaka till jobb, aktiviteter osv. Jag vill ju också!!! Och precis som du orkar jag inte en bråkdel av vad jag vill. Bara att få ner farten i kroppen och få kontakt med tröttheten så jag kan sova är svårt och det låter ju helgalet...men vi kommer igen, både du och jag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du är sannerligen inte ensam... Jag vill också! Men orkar inte alls allt det jag vill. Så vi varvar väl ner en smula igen då, så vi kan sova och så börjar vi om. En gång till. Som vi gjort förut... <3
   Kram

   Radera
 2. Ja, verkligen sommarbaksmälla! Jag startade starkt första veckan innan det långsamt börjat bli tyngre och tyngre. Det är svårt att lämna återbud till saker som känns roliga. För vi behöver ju det roliga också. Ingen enkel ekvation alltid. Kram ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt för sent svar... Men visst är det så. Man måste ha lite roligt också, för annars blir det extremt tungt. Men avvägningen är hårfin.
   Kram

   Radera