Bok på recept

Källa

Hösten 2017 börjar första utbildningen i biblioterapi i Sverige. En terapiform där man låter böckernas värld vara stöd för att komma igenom livskriser. 

Biblioterapi finns redan på flera håll i världen, men nu i höst 2017 hålls den första utbildningen i Sverige, på Ersta Sköndal Bräcke Högskola. 


I Storbritannien pågår samtidigt ett projekt som involverar fyra tusen läkare som skriver ut böcker på recept. Projektet heter ”Reading well - books on prescription” och är ett samarbete mellan allmänläkare, patientorganisationer och bibliotek runt om i Storbritannien. I praktiken kan man få en lista med boktitlar i handen efter läkarbesöket istället för ett recept med medicin och därefter gå direkt till biblioteket istället för till apoteket.

Läs mer på wellnessguide.se

4 kommentarer:

 1. Så intressant och spännande att vi människor hittar nya vägar för att hjälpa oss själva till ett bättre mående.
  Det behövs verkligen ett helhetstänk kring alla människor som drabbas av sjukdom.Ett helhetstänk som till stora delar saknas idag och där vi lappar och lagar istället.
  Det behövs ett helhetstänk kring hela samhället och framför allt vårt arbetsliv så vi slipper drivas till utmattning av egna och samhällets orimliga krav på oss.
  Att olika individer behöver olika saker för att läka.
  Igenkännandet i andras livsresor kan nog hjälpa oss att förstå oss själva lite bättre.
  Förstå att vi är många som kämpar och delar samma problem och funderingar i livet.
  Att det inte är så himla lätt att leva och vara människa alla gånger men att vi faktiskt gör så gott vi kan.
  Kram från
  Annica
  ❤❤❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också det är intressant att det öppnas upp för fler alternativa behandlingar som kan komplettera de som redan finns. Uppenbarligen saknar många människor något i sitt liv eftersom många mår så dåligt. Jag tror att bok, motion eller kultur på recept kan vara en bra inkörsport för många att hitta fler värden i sina liv.
   Kram

   Radera
 2. Vilken spännande idé! Jag har just börjat läsa "den lilla bokhandeln i Paris" som handlar om just det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, spännande, den ska jag läsa. Jag läste nyligen Den lilla bokhandeln runt hörnet. Lite samma tema, feel good, verkligen! Bokhandel kanske är grejen... :)

   Radera