Det har aldrig varit svårare

Rhododendron i blom

Vi lever i en tid där vi har precis alla möjligheter. Man kan välja vad man vill, man kan bli vad man vill, det finns alltid något bättre runt hörnet, alltid något mer att sträva efter.

Men vad händer om man släpper de kraven och förväntningarna? Om man låter sig svepas med och vara nöjd? Nöjd med vissheten om att det som man har, kanske inte är det allra bästa, inom alla områden, men det är tillräckligt bra.

Det har aldrig varit svårare att få allt. Men samtidigt. Vi har det så bra. Det borde inte vara så förbaskat svårt att vara nöjd.

2 kommentarer:

  1. Jag har faktiskt tänkt på det där... Det känns inte som det är riktigt tillåtet att vara nöjd. Man ska alltid bli bättre, nå längre, åka längre bort, mer aktiviteter, mer mer mer . Inte konstigt många mår dåligt.. Om det bara vore enkelt att släppa kraven, särskilt kraven från sig själv. Får träna på det..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror som du, det är en träningssak, ett livsmål att öva på. För det är helt orimligt att bara sträva efter mer och bättre hela tiden. Det måste komma en motreaktion snart och det får kanske vi vara med och starta igång. Att vara nöjd är att ha det bra. Hur kan det vara dåligt liksom?!

      Radera